Anbefalinger om fodtøj til småbørn

21-12-2017


Det er generelt altid godt at tænke godt fodtøj udendørs, det vil sige en sko med en fast høj hælkappe og en fleksibel sål. Skoen/vinterstøvlen skal kunne spændes godt til foden med snørebånd eller velcro og helst ikke være for tung.
Gummistøvler og termostøvler bør mindskes til et minimum, da de ikke på nogen måde støtter foden. Om vinteren kan man med fordel imprægnere vinterstøvler og så kan de sagtens holde sig tørre.

Indendørs er det altid godt med bare fødder eller strømper med dubber under. Hvis barnet falder mere indad på fødderne end andre, så barnet står meget med vægten på indersiden af fødderne, anbefaler vi en sandal, med en lidt høj hælkappe og fleksibel sål.
Læder og stoffutter er ikke så gode, da de sidder for løst på foden og på den måde kan det forstærke at fødderne falder indad. Barnet har sværere ved at mærke underlaget under sig, når det har disse futter på.

Generelt skal børn være oppe imod tyngden og være begyndende gående før man giver dem sko på. Det kan hæmme det at sidde, skifte stillinger og kravle, hvis barnet har sko/sandaler på for tidligt.

Det er sjovt at gynge

  Forældrehistorie... Læs mere

Weltklasse